Descoperiri medicale

Aplicație ventilator: Combaterea COVID

Sunt 160.000 de ventilatoare în Statele Unite. În timpul acestei crize, mulți au fost desfășurați în centrele unde nevoia a fost cea mai mare. Acum, oamenii de știință de la Clinica Cleveland au introdus un program care ajută furnizorii de pe linia frontului să învețe să opereze un sistem necunoscut rapid.

Până când mulți pacienți COVID-19 ajung la o cameră de urgență, aceștia pot fi în stare critică.

Robert Chatburn MHHS, RRT-NPS, FAARC, profesor de medicină la Lerner College of Medicine and Enterprise Program Manager of Respiratory Care Research at Cleveland Clinic i-a explicat lui Ivanhoe, „Utilizarea ventilatoarelor mecanice a crescut exponențial într-o perioadă foarte scurtă de timp. Și, prin urmare, oamenii care trebuie să folosească ventilatoarele și să înțeleagă să le opereze trebuie să vină la viteză foarte repede.

„Există 38 de producători diferiți și 400 și modele ceva. Fiecare dintre ele are setări de proprietate”, a remarcat Jay Alberts, doctor, neurolog, și bioinginer la Cleveland Clinic.

Alberts spune, gândește-te la ventilator ca la o mașină. D înseamnă unitate în fiecare marca sau model, dar alte operațiuni variază foarte mult. Alberts spune că acum trei ani elevii săi bioinginerie au început să lucreze la o aplicație de telefon mobil pentru a ajuta furnizorii să înțeleagă să folosească diferite tipuri de ventilatoare. Proiectul a fost amânat pentru că nu a existat nici o nevoie presantă până acum.

„L-am actualizat, l-am reînviat și l-am transformat într-adevăr dintr-un proiect studențesc într-un proiect de dezvoltare cu drepturi depline. Și asta ne-a luat cam o săptămână să-l întoarcem”, și-a amintit Alberts.

Utilizatorii pot atinge un model de ventilator cu care sunt familiarizați, apoi pot accesa o imagine a noului lor model pentru a obține informații despre să găsească setările și să îl programeze.

Alberts a explicat, „Este o aplicație foarte ușoară care încearcă să lege două puncte.”

Economisind timp în prima linie a spitalului și salvând vieți.

Jay Alberts spune ventilator Modul Harta App este în direct chiar acum la Clinica Cleveland și este disponibil pentru alte îngrijitori din SUA. Este gratuit pentru a descărca și este disponibil pe iTunes store și Android.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *