Descoperiri medicale

Blocarea Gonoree: Vaccin nou?

Se numește boala unui tânăr, cu cea mai mare incidență a infecției la persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani. Acum, cercetătorii sunt cu un pas mai aproape de dezvoltarea unui vaccin pentru a opri gonoreea în piesele sale.

Gonoreea este a doua cea mai frecventă boală raportată în Statele Unite și, dacă nu este tratată, efectele pot fi distructive.

„În special în rândul femeilor, și anume boala inflamatorie pelvină, care duce foarte frecvent la infertilitate”, Cynthia Cornelissen, phD, un profesor de microbiologie și imunologie la Universitatea de Stat din Georgia a declarat Ivanhoe.

Și chiar și prin există un leac, experții sunt preocupați de creșterea rezistenței la antibiotice.

„De asemenea, a devenit ceea ce este cunoscut ca un agent patogen al amenințării urgente”, a explicat profesorul Cornelissen.

Deoarece gonoreea a dezvoltat rezistenta la aproape fiecare medicament folosit pentru tratament.

„Asta e destul de înfricoșător pentru că ar putea fi un caz netratabil destul de curând, „Julie Stoudenmire, phD, un post-doctoral asociat la Universitatea de Stat din Georgia împărtășit.

Acum Cornelissen și echipa ei lucrează la o modalitate de a opri răspândirea bolii, prin întreruperea furnizării de metale și minerale de care agentul patogen are nevoie pentru a supraviețui.

„Pot deturna metalele de la gazda lor direct de la aceste proteine care leagă metalele, deci sunt un fel de cleptoman suprem”, a ilustrat profesorul Cornelissen.

Cornelissen a descoperit că prin blocarea agentului patogen de la furtul mineralelor, ar fi zincul și fierul de la gazda sa umană, ei pot muri de foame și-l ucide, prevenind răspândirea infecției. Acum, folosind aceste informații, Cornelissen dezvoltă un vaccin pentru a bloca agentul patogen al gonoreei de la infectarea gazdei.

„Dacă am putea dezvolta vaccinuri împotriva acestor agenți patogeni SDI, am putea, știți, să nip acest tip de epidemie în mugur”, a împărtășit profesorul Cornelissen.

Cornelissen spune că este speranța ei acest vaccin gonoree va reduce rata de infecții gonoree și, la rândul său, pentru a preveni femeile de la obtinerea bolii inflamatorii pelvine, care, din nou, poate duce la infertilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *