Descoperiri medicale

Boala pulmonară interstițială: Salvarea plămânilor salvarea de vieți

Imaginați-vă plămânii încet întărirea și închiderea. E greu să respiri sau chiar să mergi. Asta e ceea ce mai mult de 200.000 de oameni vor începe să experimenteze în acest an. Se numește boală pulmonară interstițială. Au fost foarte puține pentru a ajuta pacienții, până acum. Un nou medicament ajută oamenii să respire mai ușor și să trăiască mai mult.

Fericirea lui Bob Rawlins e contagioasă.

Își răspândește speranța de voluntariat la spitalul local în fiecare săptămână.

Rawlins a împărțit cu Ivanhoe, „Când intru în camera unui pacient și văd un tip care intră cu oxigen și au oxigen, imediat, există o legătură, nu?”

Bob nu avea nevoie întotdeauna de oxigen. Acum patru ani, camera a început să se învârtă, a avut probleme cu mersul, apoi…

„Rinichii mei au început să cedeze”, a explicat Rawlins.

Familia lui se pregătea pentru ce e mai rău.

„Soția mea s-a așezat în genunchi și m-a apucat de mână și mi-a spus că a început să se roage și apoi cei doi asistenți, cele două asistente și cei doi doctori care erau acolo s-au întors și au spus: ‘Am vrea să ne rugăm cu voi’. Deci, asta a fost unul dintre acele lucruri uimitoare. Deci, a fost destul de cool”, și-a amintit Rawlins.

Bob a fost diagnosticat cu boală pulmonară interstițială.

Kristen Highland, MD, directorul programului de boli pulmonare reumatice în departamentul pulmonar al Institutului respirator de la Cleveland Clinic elaborat pentru Ivanhoe, „Boala pulmonară este cronică, și el are modificări foarte fibrotice pe piept.”

Cleveland Clinica pneumolog Kristen Highland a încercat un nou medicament aprobat de FDA, nintedanib pentru a opri progresia. Un studiu recent a constatat că a existat o reducere de 57% a ratei de declin al funcției pulmonare. Bob ia pastile de două ori pe zi, împreună cu terapia pulmonară săptămânală. Îl face să facă ceea ce-i place cel mai mult.

„Asistentele mele întotdeauna porecla mine „walkie talkie”, pentru că am putut merge, și, evident, am vorbit prea mult”, Rawlins împărtășite

În ceea ce privește efectele secundare, cei mai mulți pacienți raport au experiență crescut de reflux și diaree. Acest medicament este, de asemenea, prima terapie aprobată de FDA pentru boala pulmonară interstițială asociată cu sclerodermia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *