Descoperiri medicale

CD14: Diagnosticarea riscului precoce de demență

Aproape 50 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de demență, care le afectează memoria, limba și relațiile de familie. Acum, un marker de sânge numit CD14 solubil este studiat ca un instrument potențial în boli neurologice.

Inflamația cronică în organism, cauzată de genetică, boală sau stilul de viață este foarte dăunătoare celulelor, jucând un rol în bolile vasculare și demență.

Sudha Seshadri, MD, profesor de neurologie la UT Health San Antonio a explicat ivanhoe, „Suntem din ce în ce recunoscând că infecția și inflamația joacă un rol în neurodegenerare și boli vasculare.”

Pe măsură ce această boală se dezvoltă, inflamația activează celulele albe din sânge, inclusiv markerul sanguin, CD14.

„Cd14 solubil este ceva care vine în sânge. Rolul său este de a lega cu lucruri rele, ar fi toxinebacteriene sau alte toxine generate de organism, ar fi amiloid și de a ajuta la eliminarea lor, a elaborat Dr. Seshadri.

Oamenii de știință spun că această descoperire a modului în care CD14 elimină toxinele ar putea fi de neprețuit.

„Markeri mai mari de CD14 solubil prezis un risc mai mare de a dezvolta demențe de toate tipurile”,” Dr. Seshadri împărtășit.

Matthew Pase, phD, un autor de studiu la Institutul Florey de Neuroștiințe și Sănătate Mintală din Melbourne, Australia a explicat, „Există mai multe căi care ar putea duce la demență și acest lucru este important ca vom merge mai departe pentru a dezvolta aceste medicamente mai bune și terapii mai bune care ar putea ajuta oamenii să evite demență în vârstă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *