Viață inteligentă

Cercurile prieteniei: adolescenti care vin împreună

Să recunoaștem. Adolescenții pot fi destul de egoiști. Acum, o femeie care conduce o organizație unică ne arată lărgirea cercurilor lor de prietenie cu alți copii care au nevoi speciale schimbă vieți de ambele părți.

Ca majoritatea adolescentelor, acestor trei le place să iasă în oraș, să chicotească și să vorbească despre băieți. „Băieții sunt drăguți”, a spus Ellie Bolduc. Ellie, în vârstă de 17 ani, are sindromul Down. Le-a cunoscut pe Abby și Zoe printr-un non-profit numit Cercul Prieteniei.

„Cercul Prieteniei este o organizație care se întinde la copii, adolescenți și adulți cu nevoi speciale și le oferă prietenie și acceptare”, a declarat Nechama Harlig, director al Cercului prieteniei din Miami. Ea și soțul ei au văzut o nevoie și au deschis un centru în Miami. „Avem copii care participă care au X fragil, copii care au autism, copii care au tulburări intelectuale”, a enumerat Harlig.

Programul perechi teen voluntari cu copii care de obicei sunt foarte izolate. „Am fost un pic nervos, am fost ca „Nu știu dacă acest lucru se va rezolva”,” a spus Abby Sekoff, un liceu senior și Friendship Circle Voluntar. Apoi fetele au început să-i pună întrebări lui Ellie, iar răspunsurile le-au surprins. „E în aceleași clase, are o pasiune, îi plac aceleași alimente pe care le facem noi, jucăm aceleași jocuri”, a spus Sekoff. „Am crescut pentru a vedea cât de asemănătoare am fost la Ellie”, a spus Zoe Tsoukas, un licean senior și Friendship Circle Voluntar.

Impactul asupra acestor adolescenti merge mult dincolo de voluntariat. „Ei se ridică împotriva bullying în școala lor, ei se ridică pentru a ajuta alți copii”, a spus Harlig.

După cinci ani de prietenie, fetele spun că au învățat atât de multe unul de la celălalt. „Cred că am învățat multe de la Ellie despre a fi încrezător și punerea-te acolo”, a spus Tsoukas. „Îi iubesc atât de mult!”, a spus Bolduc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *