Descoperiri medicale

Chirurgie de înlocuire a șoldului 3D

Este o nouă metodă de chirurgie a șoldului, care este obtinerea pacienții în sus și de mers pe jos în aceeași zi. Conformis chirurgie de șold utilizeaza un pacient-specifice 3D design, care este apoi trimis la ingineri și turnate din aliaj de titan. Pentru unii pacienți în trecut, „de pe raft” solduri nu au fost întotdeauna o potrivire exactă, și, uneori, a cauzat dislocare dureroase, spre deosebire de această opțiune de șold high-tech.

Ambele șolduri ale lui Ralph Dizzine s-au epuizat toamna trecută.

Nu și-a putut pune pantofii și șosetele, cu atât mai puțin să aibă grijă de cei 50 de acri de pământ.

„Nu m-aș urca pe echipamentul fermei, am avut o problemă să cobor din echipamentul fermei, sau pe o patru roți”, a împărtășit Ralph Dizzine cu Ivanhoe.

Era clar că Ralph avea nevoie de două șolduri noi.

Ralph a optat pentru noua intervenție chirurgicală 3D, deoarece înlocuirea șoldului tradiționale au folosit mult timp, „de pe raft” articulațiilor șoldului.

Terry Clyburn, MD, un chirurg ortoped de la Houston Methodist Hospital ilustrat, „Ar fi ca merge la un magazin de pantofi care a avut doar patru sau cinci dimensiuni de pantofi.”

Dacă șoldul de înlocuire este de câțiva milimetri off, aceasta poate duce la o complicație numită dislocare.

Dr. Clyburn a recomandat ca Ralph să fie supus noii operații de șold 3D.

„Puteți produce de fapt un model tridimensional de computer al șoldului și îl puteți vedea din toate direcțiile. Apoi, puteți vedea exact ce trebuie să faceți pentru a face acel șold perfect”, a explicat dr. Clyburn.

Imaginile 3D și producția șoldului de înlocuire sunt mulțumiți de ghiduri.

„Dispozitivele care ne ghidează să le punem în mod corespunzător, ne ajută să le punem exact în modul în care trebuie să fie puse, pentru a obține un rezultat bun”, a detaliat dr. Clyburn.

Ralph a avut ambele șolduri înlocuite într-o operație de dimineață și în acea după-amiază…

„Am reușit să mă ridic și am reușit să urc scările, să cobor, să merg 2-3000 de picioare fără ajutorul unui baston”, și-a amintit Dizzine.

În fiecare an, în Statele Unite există 300.000 de intervenții chirurgicale de șold, deoarece aceste articulații mari uza, provocând durere și frecvent șchiopătând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *