Sănătatea familiei

Copii spitalizați în timpul COVID-19

Spitalul poate fi deja un loc înfricoșător pentru mulți copii și chiar mai mult acum, cu restricții suplimentare spital din cauza COVID-19. Ivanhoe parts detalii cu privire la modul în care un spital este calmant copii și obtinerea-le în sus și din pat.

Maya Rak, în vârstă de 10 ani, iubește gimnastica, dar durerea de picior i-a întors lumea cu susul în jos.

„Ne-am gândit că a fost doar de la gimnastică pentru că fac gimnastică în fiecare săptămână”, a explicat Maya.

Dar o radiografie a dezvăluit ceva diferit.

„Radiografia i-a spus pediatrului nostru că are o masă în picior. A fost o tumoare. Și apoi s-a confirmat că este cancer osos osteosarcom”, a povestit Rhoda Rak, mama Mayei.

Obținerea tratamentului pentru Maya a fost critică și oprirea tratamentului chiar și în timpul unei pandemii nu a fost o opțiune.

„În esență, nu poate fi întreruptă, chiar și cu COVID-19”, a declarat Elizabeth Hockey, MEd, PT, un specialist clinic la Rainbow Babies și Spitalul de Copii din Ohio.

Spitalele pentru copii din întreaga țară au implementat restricții, ar fi limitarea numărului de vizitatori pentru a-și proteja pacienții cei mai vulnerabili. De asemenea, pacienții internați au fost obligați să rămână în camerele lor.

„Fiind blocat în camera ta, copiii de multe ori va dori doar să se ghemui în patul lor de zile la un moment dat și nu face nimic”, a continuat Hockey.

Deci, în schimb, unii pacienți primesc terapie direct în camerele lor prin terapie de mărire. Este un software interactiv care utilizează mediul de realitate augmentată și mixtă pentru a angaja pacienții să efectueze exerciții terapeutice.

„Nu este ca orice altă terapie, este mai mult ca este un joc video și este distractiv”, a zâmbit Maya.

„Îi ține activi. Îi face să meargă mai departe. Asta în sine îi va ajuta să rămână puternici”, a spus Hockey.

Și să sperăm că-i scoatem din spital mai devreme.

Mama Mayei spune că terapia augmentată o ajută pe Maya să iasă din spital mai devreme. În acest moment, nu este disponibil în toate spitalele pentru copii. Elizabeth Hockey speră să-l extindă la alți copii în curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *