Sănătatea familiei

Coronavirus Mituri: Fapt Vs. Ficțiune

Coronavirusul a infectat milioane de oameni la nivel global și a provocat sute de mii de morți. În timp ce sursele de știri sunt de raportare cu privire la virusul non-stop, există o mulțime de dezinformare acolo. Suntem aici să-ți spunem ce e adevărat și ce nu.

Știri despre coronavirus este peste tot! Dar există, de asemenea, o mulțime de mituri care circulă. Primul: copiii nu pot obține virusul. Studiile arată copii sunt la fel de susceptibile de a contracta COVID-19, dar simptomele lor sunt, de obicei, mai puțin severe. Un alt mit: măștile de față te vor proteja. Doar măștile de calitate chirurgicală protejează pe deplin. Dar dacă aveți infecția, purtarea unei măști de pânză poate încetini răspândirea la alții. O altă credință populară: virusul va muri atunci când temperaturile se încălzesc. Cercetătorii încă nu știu dacă acesta este cazul.

„Nu avem nici o istorie cu ea. Nu știm sigur dacă vremea caldă va avea un impact sau nu”, a declarat Raymond Pontzer, MD, specialist în boli infecțioase la UPMC.

De asemenea, unii oameni cred că virusul a fost originea într-un laborator din China. În ciuda zvonurilor de pe internet, nu există nici o dovadă pentru a arăta acest lucru este adevărat. Există o mulțime de concepții greșite despre testare: este posibil să fi auzit că tamponul este mai bun decât testul saliva, dar până în prezent, testele de salivă au produs rezultate mai puțin fals-pozitive. În cele din urmă, ultimul nostru mit: dezinfectanți de mână nu vă va proteja împotriva COVID. Un studiu recent a constatat că dezinfectanții pe bază de alcool sunt eficienți în uciderea coronavirusului roman.

Un alt mit popular: aplicarea alcoolului sau a clorului pe piele poate distruge virusul. Adevărul: aceste substanțe chimice nu pot ucide virușii din corpul dumneavoastră. De fapt, ele pot provoca daune grave, mai ales dacă intră în ochi sau gură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *