Viață inteligentă

Costul de raiding pensionare

Criza coronavirusului a zguduit economia globală. În aceste vremuri financiare disperate, ai putea fi tentat să te retragi mai devreme. Dar raidurile la pensionare sunt o idee bună?

Stocurile sunt în jos … șomajul este de până … și americanii sunt îngrijorați! Dar experții financiari spun, dacă puteți ajuta, nu atingeți în fondurile de pensionare mai devreme. Dacă retragi bani înainte de vârsta de 59 de ani și jumătate, trebuie să plătești impozit pe retragere și o penalizare suplimentară de zece la sută. Un nou raport al Institutului American de Investiții arată că, în 2017, Fiscul a încasat aproximativ 5,7 miliarde de dolari din sancțiuni din planurile de pensionare.

Dacă credeți că ați putea avea nevoie de niște bani rapid, experții recomanda înființarea unui cont de economii de urgență sau un împrumut. Dacă aveți un plan de 401(k), este posibil să fiți eligibil pentru a lua un împrumut de 401(k). Puteți împrumuta până la jumătate din banii investite în contul dumneavoastră – până la 50 de mii de dolari. Sau, dacă sunteți un proprietar, s-ar putea califica pentru o linie de acasă-equity de credit cu o rată scăzută a dobânzii.

Raportul American Investment Institute a arătat că suma medie luată într-o retragere timpurie, non-scutite a fost de aproximativ 11.100 dolari pe declarație fiscală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *