Sănătatea familiei

COVID-19: Minimizarea efectelor pe termen lung

Tulburarea de stres post traumatic poate apărea după un eveniment șocant sau periculos care te afectează direct. În timpul acestui tip de eveniment, crezi că viața ta, sau a altcuiva este în pericol. Aproximativ opt la sută din populație va avea PTSD la un moment dat în viața lor, și în jur de opt milioane de adulți au PTSD în timpul unui anumit an. Dar acum, cu pandemia COVID, aceste numere vor crește dramatic?

Cercetările arată că persoanele aflate în carantină mai mult de zece zile prezintă simptome de stres post-traumatic semnificativ mai mari decât cele izolate pentru o perioadă mai scurtă de timp. Fiind blocat la domiciliu, ce putem face pentru a menține familiile noastre sănătos mental?

„Trebuie să proiectați puterea și încrederea pentru copilul dumneavoastră”, explică Oksana Hagerty, phD, psiholog de dezvoltare la Beacon College.

Păstrați copii mici stimulate cu puzzle-uri sau jocuri creier. Cu copiii mai mari, încurajați-i să nu renunțe la planurile pe termen lung, ar fi aplicarea pentru colegiu sau păstrarea cu hobby-urile lor.

„Când oamenii sunt deprimați, ei au tendința de a ieși din contexte și activități care sunt de obicei sănătoase”, a împărtășit Hagerty.

Experții cred că auto-îngrijirea este cheia. Mănâncă bine, rămâi activ și prioritizează somnul. Dacă actualizările COVID constante v-au consumat, îndepărtați-vă de rapoartele de știri. Acestea pot fi cele mai dăunătoare, provocând frică și panică, care ar putea afecta în mod direct sănătatea mintală pe termen lung.

„Vom fi bine, doar nu permite acestor pentru a schimba viața ta pentru totdeauna”, a spus Hagerty.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *