Descoperiri medicale

COVID-19 Vaccinuri

Există mai multe covid-19 vaccinuri în studiile clinice umane chiar acum, și mai mult de 100 la nivel mondial în curs de dezvoltare. Dr. Anthony Fauci de la National Institutes of Health spune furnizorii vor avea nevoie de o serie de opțiuni viabile pentru a reproduce vaccin suficient pentru a satisface cererea. Oamenii de știință din Pittsburgh au dezvoltat un vaccin nou despre care spun că este acum pregătit pentru studiile umane.

Oamenii de știință de la Universitatea din Pittsburgh au o istorie de luptă împotriva bolilor mortale. Aici Jonas Salk a dezvoltat vaccinul care a vindecat poliomielita. Acum, cercetătorii lucrează la un nou mod de a opri COVID-19 în piesele sale.

„Deci, pentru acest vaccin, vom livra antigenul cu o tehnologie nouă, care este menționată ca o matrice de microneedle dizolvabile”, a explicat Louis Falo, Jr. MD, PhD, profesor, și catedra de dermatologie la Universitatea din Pittsburgh și Universitatea din Pittsburgh Medical Center.

Medicamentul ar fi administrat pacienților pe un plasture mic de mărimea unui timbru poștal. Ca și ai pune un bandaid cu ace mici și dizolvabile.

Dr. Falo elaborat, „Matricea microneedul este pur și simplu aplicat pe piele topic, presat în loc foarte scurt timp, și apoi luate și aruncat.”

Dr. Andrea Gambotto a avut experiență anterioară în fața a două epidemii, SARS în 2003 și MERS în 2014. Ambele virusuri sunt legate de acest coronavirus roman. Oamenii de știință au spus că știau deja să caute o anumită proteină numită proteină spike.

Andrea Gambotto, MD, profesor asociat de chirurgie la Universitatea din Pittsburgh a declarat, „Prin inducerea unui răspuns de anticorpi în această proteină, vă bloca intrarea virusului în celulă.”

Covid-19 vaccinuri ar lucra în același mod ca unele vaccin antigripal, construirea imunității organismului prin introducerea de laborator-a făcut bucăți de virus. Acesta a fost testat cu succes la șoareci.

„Am constatat că animalul a răspuns la vaccin, montarea unui răspuns imun”, a dezvăluit Dr. Gambotto.

Acum oamenii de știință vor să știe dacă această matrice de microîmpămune va face același lucru la oameni.

Cercetatorii au avut discuții cu FDA în ceea ce privește aprobarea de droguri înainte de a putea începe studiile umane. Au numit vaccinul „PITT-CO-VACC”, vaccinul coronavirusului din Pittsburgh. Până în prezent, companiile de droguri din SUA Pfizer, Inovio, și Moderna au efectuat teste umane pentru a determina siguranța lor covid-19 vaccinuri. În Marea Britanie, Universitatea din Oxford testează un vaccin pe oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *