Sănătatea familiei

COVID Cu impact TOC

Temerile de a transmite coronavirusul i-au făcut pe toți să verifice știrile și să fie foarte atenți la spălarea mâinilor. Pentru persoanele cu tulburare obsesiv-compulsivă, sau TOC, această criză este deosebit de dificil. Acesta poate fi greu să decidă care comportamente sunt rezonabile și care reflectă excesul de anxietate.

„Aș sta pe marginea canapelei mele cu șervețele pentru copii, un recipient de șervețele pentru copii și o cutie de Lysol”, a explicat Cathy Fowlekes.

„Mi-ar trebui să ia cinci pași înainte și cinci pași înapoi pentru un motiv oarecare, cinci a devenit numărul meu”, a împărtășit profesor colegiu Michelle Szydlowski.

Trăind cu temeri excesive care se transformă în gânduri obsesive care stârnesc comportamente compulsive, iar acum coronavirusul intensifică totul.

„Cred că aceasta este cea mai mare problemă pentru persoanele cu TOC este că totul este scăpat de sub control”, a continuat Szydlowski.

Cu medicamente și terapie, Szydlowski a fost capabil să controleze TOC ei până covid-19 zguduit lumea ei.

„În drum spre magazin am avut de fapt ceea ce aș descrie ca un atac de panică”, a declarat Szydlowski.

Experții spun că teama de virus poate intensifica simptomele.

„Am văzut de fapt, că afectează oamenii mai mult în modul în care rutinele lor s-au schimbat”, a declarat Kelsey Blahnik, licențiat clinic asistent social.

Dar există modalități de a re-obține controlul.

„Cel mai important lucru ar fi limitarea absorbției mass-media la poate o dată pe zi”, a continuat Blahnik.

Urmați expunerea de a face ceva pozitiv. Scrieți un jurnal de recunoștință, exercitați sau conectați-vă cu cineva.

„Au o persoană de încredere în apropiere pentru a vă ajuta să descifreze ceea ce sunt aceste gânduri obsesive și ceea ce sunt gândurile adevărate”, a împărtășit Lauren Eadie, LMHC, Consilier de sănătate mintală.

Și nu-ți lăsa comportamentele să scape de sub control. Szydlowski speră pandemie va ajuta la schimbarea opiniilor despre TOC.

„Este oarecum eliberator atunci când mă duc la site-ul CDC și a le vedea făcând recomandări de lucruri pe care le făceam oricum, mă simt ca spune, da”, a zâmbit Szydlowski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *