Viață inteligentă

De la Gangland la principal

Unul din șase copii trăiește în sărăcie în Statele Unite. Acești copii sunt mai predispuși să renunțe la școală, să devină adulți șomeri și să ajungă în spatele gratiilor. De fapt, oamenii care nu castiga o diploma de liceu sunt de șapte ori mai multe șanse de a fi persistent săraci ca adulți, ceea ce face, în medie, 10.000 dolari mai puțin decât un absolvent de liceu și mai mult de 35.000 dolari mai puțin decât o persoană cu o diplomă de colegiu. Acum, o femeie îi ajută pe copii să iasă din acest cerc vicios din Gangland.

„Tatăl meu este membru al unei bande. Am crescut foarte săraci. El a fost în droguri”, a declarat Pearl Arredondo Lomeli, M.Ed., director al San Fernando Institute for Applied Media. Era o rebelă. „Am avut totul stivuite împotriva mea”, a spus Arredondo. Dar erau profesori care n-au lăsat-o să eșueze.

Pearl luat diploma ei de liceu și a continuat să primească o diplomă de licență și master de la Pepperdine, și atunci când ea a avut șansa … S-a întors la vechiul ei gimnaziu. „Ea a început ca un student aici”, a spus Steven Garcia, un elev de clasa a noua. „Acum e director. Și cred că este atât de inspirat pentru o mulțime de fete și toți studenții de aici”, a declarat Valeria Gomez, Student Body Vice President.

Pearl s-a luptat să creeze un nou tip de școală. „A trebuit să facem ceva radical diferit care nu a mai fost făcut înainte”, a spus Arredondo. Aceasta este o școală STEAM-axat pe știință, tehnologie, inginerie, artă, și matematică. „Vrem ca ei să fie capabili să fie creativi și să gândească critic”, a spus Arredondo.

98 la sută din studenți sunt Latino-sută la sută se califică pentru micul dejun gratuit, masa de prânz și cină. Profesorii se luptă în fiecare zi pentru a se asigura că acești copii nu devin o victimă a circumstanțelor lor. „Dacă am nevoie vreodată de ajutor cu ceva, pot vorbi cu un adult și mă vor ajuta”, a spus Gomez. „Am fost într-un loc foarte rău și am fost cu un timp de greu, dar în acest an am mai bine”, a spus Mia Muniz, un elev de clasa a noua.

Profesorii și directorii au un contract pe un an. Dacă nu ești sută la sută investit, ești eliminat. Notele la testele de stat au crescut în fiecare an de când a început școala acum zece ani. „Învățăm despre cei patru P, care susțin să fim prompti, pregătiți, productivi și politicoși”, a declarat Kimberly Akino, președintele Corpului Studențesc.

În fiecare an, Pearl împărtășește povestea ei cu studenții, spunându-le că toată lumea are o luptă, și toată lumea are nevoie de ajutor de-a lungul drumului. „Aceasta este inima mea, iar acesta este sufletul meu aici. Vreau ca ei să aspire să fie mai mari și mai buni”, a spus Arredondo. Și exact asta fac. „Am de gând să merg la colegiu pentru a deveni un inginer”, a spus Garcia. „Sper să pot deveni avocat”, a spus Gomez.

Directorul Arredondo a fost contactat de districtele școlare din Statele Unite cu privire la începerea programelor pilot STEAM în districtele lor cele mai afectate de sărăcie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *