Sănătatea familiei

Detectarea artritei juvenile idiopatice

Iulie este juvenile Artrita Awareness luna. Unul dintr-o mie de copii americani este diagnosticat cu artrită juvenilă idiopatică, sau AIJ. E o boală în care sistemul imunitar atacă articulațiile în loc să atace bacteriile și virușii. AIJ este uneori greu de diagnosticat, și, ca urmare, poate merge nedetectate în timp ce distruge articulațiilor unui tânăr. Ce trebuie să știe părinții…

Amber a fost gimnastă competitivă până acum doi ani. Acum, fata căreia îi plăcea să se rostogolească peste o saltea are probleme să meargă pe podea.

„Se pare ca o multime de lucruri au fost doare și am păstrat merge la medici și au păstrat diagnosticarea ca entorse, pentru că nimic nu a fost afișat în raze X”, a împărtășit Amber.

În cele din urmă, un specialist ortoped a recomandat-o pe Amber pentru analize de sânge.

„Când am obținut rezultatul pentru că factorul ei reumatoid a revenit la 102. Ar fi trebuit să fie 14”, a spus Maria Steiper, mama lui Amber.

Ginger Janow, MD, MPH, profesor asistent de reumatologie pediatrică, Hackensack University Medical Center, spune părinții și pacienții trece cu vederea simptome, deoarece unii copii cu AIJ nu simt dureri articulare. Ea îi sfătuiește pe părinți să caute alte semne.

„Șchiopătând zilnic. Deci, umflături, lucruri atât de subtile în care observi că folosesc o altă mână pentru ceva”, a spus dr. Janow.

Ea spune că pacienții trebuie să obțină un diagnostic cât mai curând posibil, astfel încât să poată începe tratamentul.

„Inflamația dacă este lăsată necontrolată este un fel de casă în flăcări. Dacă nu stingi focul, arde structura”, a continuat dr. Janow.

Amber spune că perfuzia lunară a medicamentului Actemra nu a funcționat, dar speră că pilula va fi. Injecțiile săptămânale ale altor două medicamente nu au.

„Trebuie doar să păstreze împingând prin intermediul și veți obține prin ea”, a spus Amber.

Cercetatorii inca nu sunt siguri de ce copiii dezvolta AIJ, factori genetici și de mediu joacă un rol. JIA folosit pentru a fi menționată ca artrita reumatoida juvenila, dar medicii s-au mutat departe de acest nume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *