Sănătatea familiei

Ibuprofen și Coronavirus: Care este link-ul?

Cercetătorii lucrează din greu pentru a înțelege cât mai mult posibil despre coronavirusul roman și informațiile par să se schimbe în mod constant. Este posibil să fi auzit că luarea anumitor calmante poate agrava virusul. Dar este această afirmație adevărată?

Americanii iau aproximativ 30 de miliarde de doze de ibuprofen sau medicamente similare în fiecare an! Dar rapoartele recente au unele confuz despre dacă acest medicament comun este sigur de a lua în timpul epidemiei de coronavirus. La mijlocul lunii martie, cercetătorii au analizat trei studii care au inclus aproape 1.300 de pacienți cu COVID-19 sever. Ei au publicat apoi o scrisoare în Lancet, care a sugerat că medicamente anti-inflamatorii nesteroidiene, ar fi ibuprofen, poate agrava răspunsul organismului la coronavirus. Lider experți în domeniul sănătății pentru a începe să recomande alte opțiuni.

„Dacă aveți febră, Tylenol ar fi un medicament mai sigur în acest moment”, a declarat cardiolog Scott Greenwood, MD.

Dar la sfârșitul lunii martie, Organizația Mondială a Sănătății și-a modificat poziția, spunând că în prezent nu există nicio legătură științifică dovedită între ibuprofen și boala mai severă, dar mai multe studii trebuie făcute. O teorie de ce ibuprofen ar putea agrava rezultatele este că doze mari pot deteriora rinichii. Prea mult ibuprofen poate provoca, de asemenea, reacții adverse rare, dar grave, ar fi sângerări stomacale, creșterea tensiunii arteriale, și atac de cord sau accident vascular cerebral. Dar acum, oamenii de știință nu sunt clar dacă există o legătură între medicina populară și virusul care afectează lumea.

Un studiu de la Universitatea din Boston a constatat că 15 la sută din adulți iau mai mult decât cantitatea maximă zilnică recomandată de ibuprofen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *