Descoperiri medicale

Plămâni donați noi și îmbunătățite

Cancer, BPOC, fibroză, există multe motive pentru care cineva ar putea avea nevoie de un transplant pulmonar. Dar mii de oameni care așteaptă nu vor primi niciodată unul la timp. De fapt, 80 la sută din plămâni, care sunt donate pentru transplanturi posibile sunt aruncate din cauza funcției slabe sau boală. Dar acum, o nouă procedură inovatoare poate restabili plămânii compromiși, donați, și poate ajuta la salvarea mai multor vieți.

Acesta este un plămân donat fiind restaurat la aproape nou pentru a salva viața acestui om, Dan Lynch.

Fiecare respirație a fost o luptă pentru acest bunic de șapte ani.

„Nu este un prognostic foarte promițător”, a împărtășit Dan cu Ivanhoe.

Dan suferea de fibroză pulmonară idiopatică, o boală pulmonară invalidantă fără leac cunoscut.

Kenneth McCurry, MD, chirurg cardiotoracice la Clinica Cleveland a explicat, „El a fost foarte bolnav de timp a venit la un transplant.”

Cu puține opțiuni și nici un transplant viabil, chirurgii de la Clinica Cleveland folosit ex vivo perfuzie pulmonară, sau EVLP, pentru a restabili un nu-așa-perfect, donat pulmonar pentru Dan. Plămânul donat a fost atașat la o mașină miniaturală inimă-plămân. În următoarele șase ore, lichidul și oxigenul au trecut prin organ. Acest proces elimină excesul de apă și inversează unele leziuni existente, care altfel ar fi păstrat-o de la îndeplinirea cerințelor de transplant.

„Am fost destul de uimit că au existat unele plămâni pe care am perfuzat că nu am crezut că ar fi utilizabile, dar au luat mult mai bine pe mașină și a efectuat destul de bine atunci când am ajuns transplantarea lor într-un pacient”, dr. McCurry amintit.

Patruzeci și cinci de pacienți, inclusiv Dan, au primit plămâni transplantați pe care nu i-ar fi avut fără EVLP.

„Deci sunt 45 de pacienți care altfel nu au primit un plămân sau un set de plămâni și ar fi putut muri așteptând un set de plămâni”, a clarificat dr. McCurry

Lynch a împărtășit: „Mă simt bine. Mă simt minunat și sunt foarte recunoscătoare.”

Gata să mă întorc la datoria bunicului.

Nu există nici un risc suplimentar pentru pacientul care primește un plămân perfuzat și ratele de respingere nu au crescut. În 2017, cel mai recent an în care erau disponibile numere, 1.300 de persoane se aflau pe lista de așteptare pentru plămâni. Mai mult de 300 au murit așteptând un organ potrivit. Ficat și rinichi sunt, de asemenea, în curs de perfuzat și Dr. McCurry speră să înceapă perfuzarea intestine și alte organe în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *