Sănătatea familiei

Prevenirea fragilității și de viață mai mult

Fragilitatea este un termen pe care mulți oameni îl aud, dar foarte puțini îl înțeleg. Este pierderea lentă a puterii și energiei organismului în timp, ceea ce duce la slăbiciune, oboseală și pierderea echilibrului. Acesta poate avea, de asemenea, un impact imens asupra rezultatelor de supraviețuire după un prejudiciu. Aflați pașii pe care îi puteți lua acum pentru a limita șansele de a deveni fragil mai târziu.

Vince Cusomato, în vârstă de 74 de ani, adoră să-și petreacă timpul în grădina lui. Dar pe măsură ce îmbătrânește, se teme să nu se poată bucura de marele aer liber.

„Nu vreau să-mi petrec timpul într-un pat. Ajungând într-un punct în care nu am putut face toate lucrurile pe care am vrut să le fac”, a povestit Cusomato.

Cathy Maxwell, PhD, RN, FAAN, profesor asistent de asistență medicală la Vanderbilt University School of Nursing, este un expert în traume geriatrie și crede că fiind fragil are multe rezultate slabe.

„Mortalitatea, declinul funcțional, readmisiile la spital”, a declarat Maxwell.

Maxwell a urmat 200 de adulți cu vârsta peste 65 de ani, cu o accidentare recentă. Ea a găsit după un an aproximativ șase din zece adulți non-fragil întors la statutul lor de pre-prejudiciu și trei din zece dezvoltat probleme ar fi incapacitatea de a merge la etaj sau îngenunchea. Dar la pacienții fragili…

„La sfârșitul unui an, patru din zece mor într-un an, alți patru din zece declin”, a spus Maxwell.

Și doar doi au revenit la starea de pre-vătămare. Dar ce puteți face acum pentru a preveni sau întârzia să devină fragil?

„Cea mai mare, desigur, este activitatea fizică”, a împărtășit Maxwell.

Siguranța este, de asemenea, foarte importantă.

Maxwell a continuat: „Conștientizarea lucrurilor care pot duce la răniri. Poate că nu mai urc pe scări.”

De asemenea, mănâncă sănătos. Experții au descoperit că cei care mănâncă o dietă mediteraneană au fost cu 74 la sută mai puțin susceptibile de a deveni fragil. Și șederea social conectat poate ajuta, de asemenea. Persoanele cu un nivel scăzut de conexiuni sociale sunt de trei până la cinci ori mai multe șanse de a muri mai devreme. Deci, asigurați-vă că corpul tau nu este difuzate pe gol!

Riscul de fragilitate crește odată cu vârsta. Una din 25 de persoane cu vârste cuprinse între 65 și 74 de ani este considerată fragilă. Acest număr sare la unul din patru după vârsta de 84 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *