Descoperiri medicale

Primul medicament aprobat de FDA pentru Sclerodermie

Lovește brusc, de obicei femeile cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani și nimeni nu știe de ce. Sclerodermia este o boală autoimună care transformă încet și dureros pielea și organele în țesut cicatricial. Au existat mai multe terapii folosite pentru a trata diferite simptome, dar foarte primul medicament aprobat de FDA este acum pe piață.

Lynn Bishop, o pacientă cu sclerodermie împărtășită cu Ivanhoe: „M-am trezit și nu puteam respira, nu mi-am putut prinde respirația, nu am putut continua o conversație. A fost imediat. De acolo a progresat la o tuse cronică. Am dureri constante în mâini și picioare. E ca atunci când pielea ta se simte prea strâns după arsuri solare.”

Durerea pe care o simțea Lynn Bishop, scurtarea respirației, a fost începutul sclerodermei, o boală care întărește organele și țesuturile din tot corpul. Lynn avea nevoie de 77 de pastile pe săptămână doar ca să se abeze.

„Mi-a schimbat viața”, a dezvăluit Bishop.

O dată patinator competitiv și antrenor de hochei ar putea muta acum abia.

„Când auzi că nu există tratament sau leac, pentru mine m-a înfuriat. Dar, „Bine, hai să luptăm.” Să continuăm să lucrăm”, și-a amintit Bishop.

„Din păcate, nimic nu face lucrurile să dispară în sclerodermie, dar cred că acum începem să vedem o speranță în sclerodermie”, a explicat Kristin Highland, MD, director al Programului de boli pulmonare reumatice în departamentul pulmonar al Institutului respirator de la Clinica Cleveland.

Hope a venit la Clinica Cleveland unde cercetătorii testau un nou medicament care încetinește progresia sclerodermei în plămâni.

Cinci sute șaptezeci și șase de pacienți au luat medicamentul Ofev. După 52 săptămâni, pacienții au avut o pierdere cu 44 la sută mai lent a funcției pulmonare lor, comparativ cu cei care au primit un placebo.

„Testul funcției mele pulmonare s-a îmbunătățit incredibil”, a menționat Bishop.

Ajut-o pe Lynn să se simtă mai bine fizic și emoțional.

„A fost ceva care mi-a dat speranță. Simt că mi-am recăpătat viața”, s-a bucurat Bishop.

Frecvent raportate efecte secundare cu Ofev includ disconfort gastro-intestinal, dureri de cap, pierdere în greutate, și hipertensiune arterială. Acest nou medicament este, de asemenea, utilizat pentru persoanele cu alte boli pulmonare, ar fi BPOC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *