Descoperiri medicale

Pulse Oximetru: De la spital la domiciliu

Mulți pacienți care contract COVID-19 dezvolta pneumonie și, în unele cazuri, pacienții nu realizează că au pneumonie până când este foarte greu pentru ei pentru a prinde respirația lor. Un mic dispozitiv medical, puls oximetru, poate ajuta pacienții să monitorizeze nivelurile lor de oxigen la domiciliu, astfel încât acestea să poată avea o avertizare timpurie în cazul în care plămânii lor nu sunt de lucru dreapta.

Pentru Brad Weaver și fiica lui de 18 ani Emma, COVID-19 înseamnă că trebuie să fie foarte vigilenți.

„Emma are nevoi speciale, non-verbale, are nevoie de asistență și așa mai departe. Și astfel, ea este un risc ridicat”, a împărtășit Brad.

Din moment ce Emma nu-i poate spune tatălui ei dacă nu se simte bine, Brad îi ia temperatura sub braț și folosește asta pentru a monitoriza nivelul de oxigen din sânge al Emmei.

Oximetrul pulsului poate detecta chiar și mici modificări în modul în care plămânii muta oxigen în restul corpului. Medicul de medicină de urgență Richard Levitan s-a oferit voluntar în prima linie covidă, ajutându-și foștii colegi de la Spitalul Bellevue din New York. El a fost șocat când a evaluat unii pacienți care vin în ER cu simptome COVID.

„Au avut saturație de oxigen de până la 50 la sută, normal este peste 94 la sută, și au vorbit cu noi. Nu erau în stare de șoc. Nu erau letargice. Lucrul pe care corpul lor l-a făcut, pe care nici măcar nu și l-au dat seama, a fost pentru a se adapta la acel nivel scăzut de oxigen, respirau în tăcere mai repede, și făceau asta zile întregi. Până când dintr-o dată au dezvoltat dificultăți de respirație”, și-a amintit Levitan.

Dr. Levitan recomandă utilizarea oximetrelor de puls la domiciliu. Mai ales dacă pacienții prezintă un risc ridicat. El spune că vizionarea pentru nivelurile scăzute de oxigen ar putea ajuta oamenii să recunoască semnele timpurii de pneumonie COVID.

Levitan explică, „Dacă am putea detecta pneumonia mai devreme, atunci mulți, mult mai mulți pacienți ar putea evita ventilatoare.”

Nu este un leac pentru COVID, dar oferă familiilor, ar fi Weavers, un pic de pace a mintii.

Oximetre puls sunt disponibile peste tejghea la cele mai multe magazine de droguri variind în cost de la 40 la aproximativ 70 de dolari. În timp ce dispozitivul este cel mai adesea utilizat pe degetul arătător, unele studii au arătat citiri exacte pe al treilea deget al mâinii dominante sau degetul mare al mâinii dominante. Dr. Levitan spune că în timp ce normal este de 94 sau mai sus, cele mai multe spitale nu va elibera pacienții care se înregistrează sub 92. Deci, dacă nivelurile sunt atât de scăzute, ar putea fi un semnal că plămânii tăi nu funcționează eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *