Sănătatea familiei

Serotonina Link la autism?

Unul din 59 de copii din SUA este diagnosticat cu tulburare din spectrul autismului sau, ASD. Costul îngrijirii este de așteptat să depășească 400 de miliarde de dolari până în 2025. Acum, cercetări inovatoare care implică o substanță chimică a creierului arată o mare promisiune în laborator!

Fiul lui Pam Minelli, Andrew, a fost diagnosticat cu autism la vârsta de trei ani.

„El este non-verbale, dar el este un băiat iubitor”, a declarat Minelli, membru al Consiliului, Els pentru Autism Foundation.

Ca majoritatea părinților de copii autiști, speranța este pentru tratament care poate ajuta să le scoată din coajă lor.

„Munca pe care o facem asupra creierului se concentrează asupra anumitor substanțe chimice ale creierului”, a distribuit Randy Blakely, doctor, profesor la Universitatea Florida Atlantic.

Profesorul Blakely și echipa sa studiază modul în care anumite substanțe chimice ale creierului pot juca un rol în comportament.

„Există o fracțiune semnificativă de persoane cu autism, aproximativ 25 la sută, care arată serotonina crescute în sânge”, a continuat Blakely.

Asta i-a făcut să se întrebe acest hormon de reglare a dispoziției poate afecta dezvoltarea timpurie a creierului.

„Ce rol ar putea juca în tulburări de dezvoltare timpurie care implică creierul”, a spus Blakely.

Oamenii de stiinta au descoperit eliminarea mai rapida a serotoninei la soareci cauzate trăsături repetitive și alte simptome comportamentale de ASD.

Blakely a oferit, „Acest lucru poate afecta modul în care circuitele de sârmă în creier.”

Au folosit un medicament experimental care reduce inflamația.

„Acum am dat medicamentul șoarecilor noștri și comportamentul lor s-a normalizat. Cred că am găsit o cale foarte importantă în creier”, a exclamat Blakely.

Speranța este acest lucru va duce la un medicament care va gestiona simptomele de ASD.

„Mă gândesc la modul în care copiii autism poate acționa diferit în felul lor”, a împărtășit Vincent Cardone, un absolvent de la Centrul de Excelență Els.

Acești studenți ASD așteaptă cu nerăbdare să viitorul lor.

„Mi-ar plăcea să fiu regizor de film, scriitor și producător”, a declarat Anthony Ezzolo, student la Centrul de Excelență Els.

Păstrarea speranței în viață pentru familiile care se confruntă cu autism.

Medicamentul experimental este în faza unu. Cercetătorii spun că următorul pas ar putea fi studiile clinice cu adulți pe spectru. Cercetarea a fost finanțată de Institutele Naționale de Sănătate Mintală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *