Descoperiri medicale

TCAR: Inversarea fluxului sanguin pentru a preveni accidente vasculare cerebrale

Anul acesta 140.000 de oameni vor muri din cauza unui atac cerebral. Se întâmplă atunci când fluxul de sânge la creier este blocat. O nouă procedură este deschiderea căilor și de a ajuta milioane de oameni să trăiască mai mult, fără accident vascular cerebral, TCAR.

În următoarele 40 de secunde, cineva va avea un atac cerebral.

La fiecare patru minute moare cineva.

Aceasta poate fi cauzată de un blocaj în inima ta, picioare, sau arterele principale din gât.

Mahmoud Malas, MD, MHS, RPVI, FACS, profesor în residence, vice-președinte de chirurgie pentru cercetare clinică și șef, Divizia de chirurgie vasculară și endovasculară de la Universitatea din California San Diego, Sistemul de Sănătate a explicat ivanhoe, „Arterele carotide sunt cele două artere principale care rulează în gât și abundent partea din față a creierului.”

Stent tradiționale utilizează un cateter pentru a rula un stent de la braț sau inghinală și poate fi riscant.

„Pe măsură ce intrăm, putem rupe bucăți mici de placă din aorta din apropierea inimii și putem provoca un accident vascular cerebral”, a precizat dr. Malas.

Asta e ceea ce UC San Diego chirurg vascular Mahmoud Malas temut s-ar întâmpla cu Ricardo Levy după o ecografie a relevat placa în artera carotidă.

Dr. Malas a folosit o combinație de proceduri pentru a reduce riscul pentru Ricardo. În primul rând, el a efectuat o revascularizare a arterei transcarotide sau TCAR.

„Făcând o mică incizie la baza gâtului, putem livra direct stentul în artera carotidă”, a clarificat dr. Malas.

Apoi a inversat fluxul de sânge în creier.

Dr. Malas a ilustrat, „Când suntem gata să desfășurăm stenturile, prindem artera carotidă chiar aici.”

„Sângele va merge de pe cealaltă parte a carotidei și va fi filtrat prin acel filtru chiar aici, și apoi înapoi în vena femurală, astfel încât pacientul să nu piardă sânge. Dar, în esență, nici un resturi nu poate merge înapoi în creier, și suntem capabili de a minimiza acest risc de accident vascular cerebral”, a demonstrat Dr. Malas.

„Acesta este, probabil, unul dintre cele mai cool lucruri pe care le facem astăzi în chirurgia vasculară”, a adăugat Dr. Malas.

Și Ricardo crede la fel.

„Nu e nici măcar o cicatrice. Poate cu un microscop, poți găsi cicatricea”, a spus Ricardo.

Inversarea fluxului a fost aprobat de FDA.

În prezent, este utilizat pentru pacienții care sunt la risc ridicat de complicații, inclusiv cei care au cel puțin 50 la sută blocarea arterei carotide sau alte simptome neurologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *