Viață inteligentă

Vaccinuri pentru adulți: Ce faci și nu ai nevoie

Așa am toate așteptați pentru un vaccin Coronavirus, există unele alte vaccinuri trebuie să fie conștienți de. Știați că vaccinurile din copilărie dispar în timp, așa că adulții ar trebui să fie la curent cu ele? Aproximativ 45.000 de adulți mor în fiecare an în SUA din cauza bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare. Aflați ce vaccinuri pentru adulți faceți și nu aveți nevoie.

Bebelusii sunt ceea ce ne gândim atunci când ne gândim de a obține vaccinuri … Dar doar pentru că ești mai în vârstă, nu înseamnă că nu ai nevoie de ele. „Dacă te vaccinezi, nu numai că te protejezi pe tine însuți, dar îi protejezi pe toți cei din jurul tău și poate fi o salvare de vieți”, a declarat dr. Lela Mansoori, MD, endocrinolog la Presbyterian/St. Luke’s Medical Center.

CDC recomandă un vaccin gripal anual, nu spray nazal, pentru adulți 50 și mai mari, în timp ce la fiecare zece ani, un tetanos și difterie rapel este necesar. Și nu uitați, se recomandă două doze de vaccin pentru zona zoster. „Eficacitatea este de peste 90 la sută, de fapt, peste 95 la sută, în unele cazuri, pentru aproape toate grupele de vârstă, chiar și cele peste vârsta de 80 de ani, în cazul în care acesta a fost testat”, a declarat Dr. Sankar Swaminathan, MD, un expert boli infecțioase la Universitatea din Utah.

Vaccinul pneumococic este destinat persoanelor cu vârsta de 65 de ani și peste, care ajută la prevenirea pneumoniei, meningitei și infecțiilor sanguine. Dacă sunteți un călător pasionat, vaccinul împotriva hepatitei A vă poate ajuta în zonele cu risc ridicat. Pentru adulții cu vârsta de până la 26 de ani, vaccinul HPV poate proteja împotriva mai multor tipuri de cancer.

CDC recomandă anumitor persoane să nu obțină vaccinuri specifice, deoarece diferite vaccinuri au componente diferite. Ei sunt sfătuiți să aștepte în cazul în care au un sistem imunitar compromis, și persoanele care au experimentat reacții alergice la un anumit vaccin sunt, în general, spus pentru a evita dozele de urmărire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *